Hicin, placinte caucaziene

DSC04486

 

 

Delicioase!

 

Reteta este preluata de aici.

 

Ingrediente:

 

Pentru aluat:

 

3 pahare de faina

1 pahar de lapte batut/sana/chefir

1 lingurita bicarbonat

1 lingurita sare

 

Pentru umplutura:

 

150 g branza telemea proaspata

150 g branza de vaci dulce

2-3 catei de usturoi

1-2 fire de ceapa verde

1 legatura mica de marar verde

putina sare dupa gust

4 cartofi mici sau 2 mai mari

 

Preparare:

 

Amesteca faina cu sarea si bicarbonatul. Fa o gaura in mijloc si adauga laptele batut. Amesteca cu mana, la nevoie mai pui putin lapte batut sau faina pentru a obtine un aluat elastic, omogen. Lasa-l acoperit la „odihna” pentru 30-60 de minute.

Intre timp prepara compozitia de branza. Amesteca telemeaua rasa cu branza dulce. 2/3 din compozitie o amesteci cu usuturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si mararul tocat foarte bine.

1/3 din branza o amesteci cu ceapa tocata marunt, chiar si putin din coditele verzi. Adauga si cartofii fierti ca pentru piure si pisati bine, dar doar cand sunt calduti sau reci. Mai pune putina sare dupa gust.

Aluatul il imparti in aproximativ 10 bucati. Intinde fiecare bucata de aluat cu sucitorul pe masa presarata cu faina, pune in mijloc din umplutura, apoi strange marginile ca si cum ai forma o gogoasa. Intinde iarasi cu sucitorul pana obtii o turta, nu prea mult ca altfel crapa.

Incinge o tava de teflon foarte bine, unge-o cu putin ulei si coace turtele pe ambele parti. Inteapa cu furculita din loc in loc, se vor umfla. Atentie la cele doar cu branza, nu umple placintele prea tare deoarece la copt se „sparg” si iese din umplutura.

 

Pofta buna!

DSC04492

DSC04498

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s