Ciorba de cartofi cu tarhon

DSC04368

De vineri…

 

 

Ingrediente:

 

1 kg de cartofi rosii

2 morcovi mari

2 cepe galbene

1 pastarnac

1 ardei gras, rosu

1 lingura pasta de tomate

100 g fasole galbena pastai

100 g fasole verde pastai

Sare dupa gust

Piper proaspat macinat, dupa gust

3 l apa

2 linguri de frunze de tarhon pastrate la otet + zeama

1 lingurita cimbru uscat

2 linguri ulei

 

Optional:

 

Smantana

 

 

Preparare:

 

In prima faza iti pregatesti toate legumele. Cureti cepele si le toci marunt. Cureti morcovii si pastarnacul si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul il tai cubulete. Fasolea poate fi si proaspata sau congelata, taiata in tije de cate 5 cm. Cureti cartofii, ii speli bine si ii tai cubulete.

Se ia o oala incapatoare, se pune ceapa cu un praf de sare, uleiul si o cana de apa si se lasa la inmuiat vreo 5 minute, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Adauga morcovii si pastranacul, mai pune o cana de apa, in total ai pus 500 ml, si lasi la fiert cu capacul acoperit pana cand se inmoaie legumele, vreo 5 minute.

In acest punct adaugi ceapa, ardeiul si cartofii, pui restul de apa, sare si piper si lasi la fiert cu capacul acoperit. Cand cartofii sunt fierti cam ¾ adaugi fasolea si lasi la fiert pana cand legumele sunt patrunse bine, dar inca al dente. Pui pasta de tomate, tarhonul tocat marunt, cimbru uscat, apa daca mai este nevoie si mai dai un clocot. Daca simti nevoia, mai pui sare si piper si zeama de la tarhonul pastrat in otet.

Daca este post se serveste asa, daca este zi de dulce poti servi ciorba cu smantana. Sau, poate fi facuta chiar cu afumatura.

 

 

POfta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s