Turta dulce cu morcovi si branza dulce

turta dulce cu morcov si branza2

Hai, spor la treaba s-avem!

 

Ingrediente:

226 g branza dulce
125 g morcovi rasi fin
280 g faina
113 g unt moale la temperatura camerei
300 g zahar

14 g praf de copt
1 lingurita scortisoara
1 lingurita mirodenii de turta dulce – nucsoara, ghimbir, anason, cuisoare, ienibahar
15 ml esenta vanilie
1 lingurita rasa sare – 5 g
2 galbenusuri – cca 50 g
Putin zahar pudra pentru tavalit dar nu e musai
Preparare:

Se amesteca faina cu praful de copt si mirodeniile.
Intr-un bol incepi sa mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul si cu branza moale.

Adaugi pe rand galbenusurile si praful de sare si vanilia. Mixezi cca 2 minute, nu mai mult.
Adauga faina si apoi morcovii rasi. Respecta reteta, sunt importante cantitatile. Aluatul trebuie sa fie lipicios, lasa-l peste noapte acoperit la frigider.
A doua zi faci bilute din acest aluat pe care le presari cu putin zahar pudra deasupra. Le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distata deoarece se umfla si dai la copt la 180 de grade pentru 14 minute, nu mai mut. Trebuie sa fie doar usor aramii pe fund si foarte moi.

Cand se racesc se mai intaresc insa raman pufoase si aromate cu o turta dulce.

 

Pofta buna!

turta dulce cu morcov si branza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s