Strawberry tiramisu

tiramisu strawberry

 

Sarbatorim 14 ani❤

 

 

Ingrediente:

 

1 pachet de 400 g piscoturi

2 cutii mascarpone

500 ml frisca lichida

zahar pudra

2 fiole esenta vanilie

1 lamaie

1 cana suc portocale

1 cana capsuni congelate + 1/4 cana zahar + 1/4 cana apa

500 g capsuni proaspete

 

Preparare:

 

Intr-o oala, la foc potrivit, se pun capsunile congelate, zaharul si apa la fiert. Se lasa sa dea cateva clocote une pana capsunii se inmoaie bine, zaharul este topit si se leaga usor un sos. In acest punct iei oala de pe foc, blenduiesti cu un blender de mana si lasi la racorit. Amesteci sosul de capsuni cu sucul de portocale.

Iei un platot pe care pui un inel de diametrul 24 cm tapetat cu hartie de copt. Inmoi piscoturile cate 10 secunde in sosul caldut si incepi sa taptezi fudul inelului. Deasupra torni un strat de crema pentru care procedezi astfel.

Mascarpone rece de la frigider impreuna cu zahar pudra dupa gust il spumezi bine pana devine aerat. Adaugi acum esenta de vanilie si zeama de lamaie dupa gust, apoi frisca batuta bine. Omogenizezi bine.

Peste primul start de crema pui un strat de capsuni proaspete, apoi stratul 2  de piscoturi insiropate, crema, capsuni, stratul 3 de piscoturi. Acoperi cu o punga si dai lafrigider peste noapte.

A doua zi decorezi cu crema ramasa si capsuni proaspete.

 

 

P0fta buna!

 

 

tiramisu strawberry2

tiramisu strawberry3

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s