Turte cu telemea si marar

DSC04271

De pofta…

 

Ingrediente:

 

500 g faina alba

10 g praf de copt

450 ml lapte batut

250 g telemea

1 legatura marar verde

1 lingurita sare

 

 

Preparare:

 

Se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Se rade telemeaua proaspata pe razatoarea cu ochiuri mari si se adauga si laptele batut. Cu o lingura de lemn incepi sa omogenizezi ingredientele. Nu pune toata faina din prima, ci jumatate din cantitate si incepi sa adaugi pe rand. Nu uita sa adaugi in timpul framantarii si mararul verde tocat marunt.

In prima faza aluatul e lipicioos, il rastorni pe masa de lucru si incepi sa mai adaugi faina pana cand devine usor elastic. Il lasi 10 minute in repaus.

Incingi o tava de tefon pe care ai sters-o in prealabil cu ulei.

Din aluat tai 7-8 bile de marime potrivita pe care le intinzi cu sucitorul la diametrul tavii de teflon.

Coci cate o turta o data pe ambele parti pana se rumeneste frumos.

 

Pofta buna!

 

DSC04277

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s