Tarta cu vanilie si banane

DSC03950

 

O zi frumoasa!

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

1 1/4 cana faina alba

200 g unt

1 lingura zahar tos

1/2 lingurita sare

2-4 linguri apa rece

 

Pentru budinca:

 

3 galbenusuri

3-5 linguri zahar

300 ml lapte

3 linguri faina

200 ml frisca lichida batuta

 

Plus:

 

3 banane

150 ml frisca lichida batuta bine cu putina zeama de lamaie

 

 

Preparare:

 

Se amesteca faina cu sarea si zaharul. Se taie untul rece, bucatele mici, si se ia in palma cu faina si se fac firimituri. Adauga si apa rece, omogenizeaza un aluat neelastic. Inveleste-l in folie alimentara si da-l la frigider 1 ora.

Intinde aluatul cat diametrul formei de tarta, plus putin mai mult pentru margini, tapeteaza forma cu aluat, impunge cu furculita aluatul din loc in loc si coace la 180 de grade pana se rumeneste frumos tarta. Lasa la racit.

Pentru budinca amesteca galbenusurile cu zaharul, spumeaza bine cu mixerul. Poti adauga si esenta de vanilie. Pune faina si laptele rece, omogenizeaza bine si da pe baie de abur la fiert pana se ingroasa bine.

Baga mixerul in budinca ca sa nu fie cocoloase si cand s-a racit si e doar calduta amesteca cu frisca batuta lejer.

Umple tarta cu rondele de banane, toarna budinca deasupra, niveleaza si decoreaza cu frisca.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s