Rasturnata cu rubarba

DSC03752

 

Inca petrecem🙂

 

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

275 g faina

1 plic praf de copt

1/2 lingurita sare

100 g unt

1/2 cana zahar

coaja si sucul de la o lamaie

3 oua

250 ml iaurt/ sana/ lapte batut/ chefir

 

 

Plus:

 

450 g rubarba

4 linguri zahar

2/3 cana apa

1 lingurita praf de ghimbir

1 plic zahar vanilat

 

Preparare:

 

Incepem cu rubarba. O speli bine, o tai in tije de 5 cm.

Pune apa, zaharul, zaharul vanilat si praful de ghimbir la fiert. Dupa ce a dat in clocot si zaharul s-a topit, stinge focul si pune rubarba inauntru, acopera si lasa la inabusit.

Scoate rubarba cu o paleta si las-o la scurs bine. Restul de zeama il mai fierbi pana se leaga un sirop gros. Il torni intr-o cana si-l pastrezi pentru servire.

Ia o tava de diametru de 24 cm, tapeteaza cu hartie de copt, pune tijele de rubarba pe fund, iar deasupra toarna aluatul.

Pentru aluat spumezi bine untul la temperatura camerei cu zaharul. Adauga zeama de lamaie si coaja, iar apoi cate un galbenus, pe rand. Adauga iaurtul, faina si praful de copt, iar la final albusurile batute lejer cu un praf de sare. Omogenizeaza cu o spatula de silicon.

Coace la 180 de grade pentru cca 1 ora. Lasa la racit 30 de minute, apoi rastoarna prajitura pe un platou. Serveste cu sirop.

 

 

Pofta buna!

DSC03743

DSC03748

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s