Pasca cu corasla, ciocolata si coacaze

DSC03828

Hristos a Inviat!

 

Ingrediente:

 

1,200 g branza obtinuta din corasla

400 g zahar, dar puteti pune si mai putin, dupa gust

5 oua

un praf de sare

coaja si zeama de la 1 lamaie

1 lingurita esenta de vanilie

2 ciocolati de lapte

1 cana coacaze congelate

3 linguri de gris

5-7 linguri cu varf faina alba 000

1 cana de 250-300 ml lapte batut

 

Preparare:

 

Treaba este foarte simpla si foarte gustoasa!

Am avut 1,5 l de corasla, un lapte gras bine muls imediat dupa fatare. L-am pus la fiert intr-un ceaun, stai cu lingura de lemn pe aproape ca atunci cand fierbe incepe sa se branzeasca si se prinde. Lasa pe foc pana arata exact ca o branza uscata. Lasa la racit complet, eventual de pe seara pe dimineata.

Intr-un bol mare si incapator pui branza din corasla, mi-a ieist cam 1,200 g, galbenusurile, zaharul, coaja si zeama de la lamaie, esenta de vanilie si incepi cu mixerul sa omogenizezi bine. Adaugi si cana de lapte batut si praful de sare si spargi cu paletele de la mixer bulgarii de branza in mici bulgarasi.

Adauga acum grisul si faina si omogenizeaza bine. Pune ciocolata taiata cu un cutit in bucatele mici si coacazele congelate, omogenizeaza cu o paleta.

La final adaugi albsuurile batute cu un praf de sare,  batute mai lejer, incorporezi bine cu spatula de silicon.

Iei o tava rotunda de 30 cm diametru, ii tapetezi fundul cu hartie de copt, torni aluatul si dai la cuptorul preincalzit la 180-200 de grade. Coci mai intai la foc mai tare, apoi la foc cat mai mic pana cand pasca incepe sa prinda culoare deasupra, se intareste si interiorul nu mai tremura atunci cand scuturi tava. Merge chiar si proba cu scobitoarea. Cam o ora mi-a luat mie, chiar daca e mai bronzata pe margini, nu e arsa, e numai buna🙂

Lasi la racit pete noapte si a doua zi portionezi.

 

Pofta buna!

 

DSC03810

DSC03811

DSC03816

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s