Clatite cu maia

DSC03541

Daca tot ploua, sa ne rasfatam! 🙂

 

Reteta este preluata de aici. Mie-mi plac clatitele mai groase, asa ca am modificat putin reteta. Le-am prajit intr-o tava de fonta pe care o stergeam din cand in cand cu un servetel imbibat cu putin ulei.

 

Ingrediente:

 

100 g maia + 200 g faina alba + 200 g apa

1 l lapte

5 oua de casa

un praf de sare

400 g faina

 

Preparare:

 

Eu am avut o maia nehranita de o saptamana, am hidratat-o 100%, apa + faina, am amestecat cu lingura si am lasat 12 ore, adica peste noapte, castronul la temperatura bucatriei, acoperit.

A doua zi am luat  un tel am inceput sa incorporez ouale, sarea, faina si laptele. Am dat la frigider o ora compozitia, apoi am copt clatite mai groase intr-o tava de teflon pe care o ungeam din cand in cand.

Mi-au placut foarte mult clatitele, un aluat foarte bun la gust, intr-adevar nu s-a lipit, nu a avut nevoie de ulei in compozitie, nu i-am pus nici zahar, nici bicarbonat sa creasca. Au facut clatitele mici gaurele la suprafata.

Le-am uns cu Nutella si gem de capsuni,. Miami.

 

Pofta buna!

 

DSC03524

DSC03522

DSC03520

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s