Chec cu malai si nuca

DSC03246

In fapt de seara…

 

Ingrediente:

 

2 cani faina malai

3 cani faina alba

3 cani lapte

1 cana nuca macinata

un praf de sare

1 cana si 1/2 zahar

coaja si zeama de la 1 lamaie

1 lingurita bicarbonat

3 oua

1 lingurita esenta vanilie

100 g unt topit

 

Preparare:

 

Malaiul se amesteca cu praful de sare si zaharul si laptele si se lasa 30 de minute la umflat la temperatura camerei.

Adauga ouale, unul cate umul si omogenizeaza cu un tel. Adauga untul topit, racorit, coaja si zeama de lamaie, esenta de vanilie, nuca si faina amestecata cu bicarbonat. Omogenizeaza.

Tapeteaza o tava de 30 X 20 cm cu hartie de copt, toarna aluatul si coace la cuptorul preincalzit la 200 grade pana la proba cu scobitoarea.

Lasa la racit si portioneaza.

 

Pofta buna!

 

DSC03252

DSC03255

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s