In fapt de seara…
Ingrediente:
2 cani faina malai
3 cani faina alba
3 cani lapte
1 cana nuca macinata
un praf de sare
1 cana si 1/2 zahar
coaja si zeama de la 1 lamaie
1 lingurita bicarbonat
3 oua
1 lingurita esenta vanilie
100 g unt topit
Preparare:
Malaiul se amesteca cu praful de sare si zaharul si laptele si se lasa 30 de minute la umflat la temperatura camerei.
Adauga ouale, unul cate umul si omogenizeaza cu un tel. Adauga untul topit, racorit, coaja si zeama de lamaie, esenta de vanilie, nuca si faina amestecata cu bicarbonat. Omogenizeaza.
Tapeteaza o tava de 30 X 20 cm cu hartie de copt, toarna aluatul si coace la cuptorul preincalzit la 200 grade pana la proba cu scobitoarea.
Lasa la racit si portioneaza.
Pofta buna!