Gogosele cu maia coapte la cuptor

DSC03137

Gogosele calde pentru o luni mohorata.

 

Ingrediente:

 

1/2 cana starter

2 linguri ulei

1/3 cana lapte gras

1 lingurita bicarbonat

1 ou

1/2 cana zahar

coaja de la 1 portocala si 1 lamaie

2 cani faina

un praf de sare

zahar brun si scortisoara pentru pudrat

 

Preparare:

 

Se iau 2 linguri de maia, se amesteca cu 1/4 cana faina si cam tot atata cantitate de apa si se lasa o ora la loc caldut.

Se amesteca starterul cu oul, coaja de portocale si lamaie, uleiul, zaharul si laptele. La final adaugi praful de sare, faina si bicarbonatul.

Omogenizezi in prima faza cu o lingura de lemn, apoi cu mana pe masa de lucru pudrata cu faina. Framanti 3 minute si mai adaugi faina daca simti ca mai este nevoie pentru ca aluatul sa nu fie lipicios.

Preincalzesti cuptorul la 180-200 de grade. Tapetezi o tava dreptunghiulara cu hartie de copt. Cu mainile unse cu putin ulei formezi gogosele mici pe care le tavalesti putin prin zahar brun si scortisoara, doar pe o parte.

Pui gogoselele cu partea cu zaharul brun in sus si dai la cuptor pana se fac maronii pe fund.

Se servesc calde.

 

Pofta buna!

DSC03145

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s