Irish Soda Bread

DSC02769

Sa incepem luna cu o minunata paine ce se face repede-repejor si este „miami”.

 

Multumesc Manuela pentru reteta, o voi testa in fel si chip❤

 

Ingrediente reteta de baza:

 

500 gr faina tip 650 (sau o combinatie cu integrala)

10 gr sare (2 lingurite)

16 gr praf copt (3 lingurite)

2 pumni fulgi ovaz (optional)

2 cani a 200 ml cu zer, lapte batut, sana, kefir sau apa

 

Preparare:

 

Se porneste cuptorul si se seteaza pe 200 grade, incalzire conventionala. Pentru aragaz clasic, o treapta un pic mai sus decat cea la care coaceti prajituri.

Se amesteca toate ingredientele solide, se face o gropita in mijloc si se incorporeaza lichidul. Se completeaza cu lichid pana se obtine un aluat omogen, un pic lipicios. Nu se framanta ca iese tare painea.

Se pudreaza cu un pic de faina, se da o forma rotunda si se aseaza in tava de copt. Se cresteaza in forma de X cu un cutit zimtat si se coace 30-40 de minute sau pana prinde o culoare aramie si daca o lovesti pe spate suna a gol.

Eu i-am adaugat retetei de baza (am folosit 250 g faina alba 650 + 250 g faina integrala ) cimbru uscat si 3 catei de usturoi dati pe razatoare, delicioasa. Urmatoarea tura voi face o paine dulce🙂

 

Pofta buna!

DSC02772

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s