Prajitura cu malai si dulceata de visine

DSC02558

 

Daca tot o nins si miroase a iarna, sa continuam seria dulciurilor aburinde.

 

Ingrediente:

 

5 oua

5 linguri zahar brun

un praf de sare

1 lingurita esenta vanilie

un borcan mic de dulceata de visine cu fructe intregi

300 g malai

1 cana de 250 ml lapte

200 g faina alba

1 plic praf de copt

 

Preparare:

 

Intr-un vas incapator sparge ouale, adauga zaharul si praful de sare si cu un tel de mana bate bine-bine. Pe rand torni esenta de vanilie, dulceata de visine si laptele. Omogenizezi.

Pune malaiul si lasa 10 minute compozitia in repaus ca sa se umfle.

Adauga faina si praful de copt si omogenizeaza cu telul.

Tapeteaza fundul unei tavi cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt, unge cu ulei. Toarna compozitia, niveleaza si coace la foc potrivit pana se rumeneste deasupra si scobitoarea iese curata.

Lasa la racorit si portioneaza.

 

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s