Prajitura aromata cu malai

DSC02208

E miercuri? Sa mancam ceva dulce🙂

 

Ingrediente:

 

3 portocale

5 linguri zahar brun

5 linguri zahar alb

1 cana apa

6 oua

150 g malai

150 g faina alba

1 lingurita de rozmarin uscat si tocat marunt

1 lingurita praf de copt

 

Preparare:

 

Coaja de la 2 portocale se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se da deoparte.

Se curata portocalele, fiecare felie se taie cubulete si impreuna cu zaharul brun se amesteca si se pun la foc mic. Se lasa putin la caramelizat, apoi se stinge cu apa si se lasa la fiert pana scade toata compozitia si se leaga. Se baga blenderul de mana in portocale si se face un piure. Se lasa la racit complet.

Piureul de portocale se transfera intr-un bol, se adauga zaharul alb si coaja de portocale si incepi sa omogenizezi cu un tel de mana. Adaugi rand pe rand ouale, apoi malaiul, iar la final faina alba si praful de copt. Nu uita sa adaugi si rozmarinul.

Tapeteaza o tava de 24 diametru cu hartie d0 ecopt, doar pe fund, o ungi toata cu putin ulei, torni aluatul si coci la 180 de grade pana la proba cu scobitoarea, cca 30 de minute.

Lasi la racorit, pudrezi si portionezi.

 

Pofta buna!

DSC02212

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s