Branza + cioco = ❤
Ingrediente:
Pentru aluat:
220 g faina
65 g cacao
1 ou + 1 galbenus
1 praf de sare
120 g unt
100 g zahar
1 lingurita praf de copt
Pentru umplutura:
500 g branza dulce de vaci, bine scursa
250 g mascarpone
150 g zahar pudra
1 lingurita esenta vanilie
100 g ciocolata amara/lapte
Pentru glazura:
100 g ciocolata lapte
50 ml frisca lichida
20 g unt
1 lingura cacao
Preparare:
Se face in prima faza aluatul. Intr-un bol mare se amesteca faina cu zaharul pudra, cacao, praful de sare si praful de copt. Amesteca cu mana bine. In centru adauga untul taiat cubulete, rece, si framanta intre palme pana ai incorporat untul. Bate ouale lejer, adauga-le in centrul compozitiei si incepe omogenizarea cu mana. Framanti rapid un aluat omogen, compact, foarte usor elastic. Baga-l intr-o punguta si da-l la frigider pentru 1 ora.
Pentru umplutura amesteca cele 2 tipuri de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Ciocolata taie-o marunt cu un cutit si adaug-o peste branza. Da deoparte umplutura.
Se ia o tava cu diametrul de 24 cm, se tapetaza doar fundul cu hartie de copt, se unge cu putin ulei.
Se scoate aluatul din frigider. 1/3 se da deoparte. Pe o foaie de silicon de bucatarie unsa cu putin ulei se intind cele 2/3 de aluat de marimea tavii plus inca vreo 5 cm in plus ca sa poti ridica aluatul pe laterale. Tapetezi tava cu aluat, impungi cu furculita din loc in loc, torni branza, nivelezi. Deasupra pui un capac din 1/3 de aluat ramas, intins cu sucitorul excat cat diametrul tavii. Impungi din loc in loc cu furculita aluatul.
Incingi cuptorul la 180-200 de grade si dai pasca la copt pentru cca 30 de minute. O lasi la racit complet. O scoti din forma, o transferi pe un suport.
Pentru glazura pui pe baie de abur frisca, untul si ciocolata. Amesteci cu o spatula pana ingredientele se omogenizeaza. Adauga si cacaua, omogenizeaza cu un tel mic. Iei o lingura si incepi sa faci zig-zaguri pe pasca. Lasi putin la racorit, vreo 10 minute, apoi vii cu restul de glazura.
Pofta buna!