Batoane cu fulgi de ovaz, seminte si unt de arahide

DSC01782

 

Rapid si hranitor.

 

 

Ingrediente:

 

250 g seminte de floarea soarelui cruda

200 g curmale fara samburi

5 linguri de unt de arahide fara zahar

1-2 linguri miere

10 linguri fulgi de ovaz facuti pulbere

 

Preparare:

 

Pune semintele de floarea soarelui in apa rece la hidratat pentru 2 ore. Scurge-le bine. 1/4 din seminte pune-le intr-un bol. Restul baga-le in blender impreuna cu curmalele fara samburi hidratate pentru 30 de minute in apa rece. Mixeaza pana obtii o pasta. Adauga pasta peste semintele intregi.

Adauga in bol untul de arahide, mierea, putina esenta de vanilie, optional, si fulgii de ovaz. Omogenizeaza cu mana, da la frigider 1 ora.

Rastoarna compozitia pe o folie de silicon unsa cu putin ulei, intinde o foaie grosuta din care tai batoanele.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s