Prajitura cu branza dulce si ciocolata

DSC01741

Ca de Dragobete ❤

 

Inspiratie Laura Adamache. Este foarte bunaaaa.

 

Ingrediente:

 

Pentru aluat:

 

300 g faina

80 g unt

125 g zahar

1 plic praf de copt

1 plic zahar vanilat

1 praf de are

1 ou

 

Pentru umplutura:

 

500 g branza de vaci

3 linguri lapte

140 g zaha tos

1 plic zahar vanilat

esenta de vanilie

100 g ciocolata lapte

 

Preparare:

 

Amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul tos si zaharul vanilat. Adauga untul moale taiat bucatele si framanta compozitia in palme rezultand „firimituri”. Adauga oul si omgenizeaza in continuare. Aluatul trebuie sa fie tot faramicios.

Ia o tava patrata de 25 X 25 cm, tapeteaza fundul cu hartie de copt, unge-o cu ulei si pune 1/2 din compozitia de aluat. Preseaza cu mana firimiturile.

Deasupra pune umplutura. Amesteca branza cu zaharul tos si zaharul vanilat, esenta de vanilie plus laptele. Ciocolata o toci marunt cu un cutit ascutit si o adaugi in umplutura cu o spatula. Tot de spatula te ajuti si pentru a intinde umplutura peste aluat.

Deasupra pui restul de aluat si coci cca 36 de minute la 180 de grade pana cand prajitura incepe sa se desprinda pe margini de tava.

Las-o la racit complet, pudreaza cu zahar pudra si portioneaza.

 

Pofta buna!

DSC01751

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s