Tort de mere cu budinca de vanilie

DSC01761

La multi ani, Titi!

 

Ingrediente:

 

Pentru aluat:

 

6 oua

180 g faina

150 g zahar pudra

2 linguri lapte

1/2 plic praf de copt

un praf de sare

 

Pentru umplutura:

 

1 kg mere

4 linguri zahar

1 lingura scortisoara

 

Pentru crema:

 

500 ml lapte

2 plicuri budinca vanilie

300 ml frisca lichida

6 foi gelatina

 

Preparare:

 

Curata merele de coaja si da-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Amesteca-le cu zaharul si scortisoara si da-le deoparte.

Pentru aluat separta galbenusurile de albusuri. Spumeaza tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile spumeaza-le cu zaharul pudra pana-si tripleaza volumul. Adauga lingurile de lapte si la final faina amestecata cu praful de copt.

Ia o tava cu diametru de 28 cm, tapeteaza-i fundul cu hartie de copt si unge toata tava cu ulei. Pe fund pune merele scurse de zeama, tapeteaza cu mana un strat omogen. Deasupra toarna aluatul si coace cca 45 de minute la foc potrivit pana la proba cu scobitoarea. Lasa 10-15 minute la racorit in tava, apoi rastoarna prajitura pe un platou. Lasa la racit complet.

In tava in care ai copt praji pune o punga, adauga prajitura si apoi crema.

Pentru crema amesteca budinca de vanilie cu 4 linguri de zahar si laptele rece. Pune pe baie de abur si lasa la fiert pana se intareste. In compozitia calda adauga foile de gelatina hidratate in apa rece pentru 10-15 minute. Lasa la racorit. Frisca o bati, dar nu teapana, si o lasi la temperatura camerei pentru o ora. Amestec-o cu budinca calduta spre rece, dar care nu s-a intarit inca. Toarna crema pete tort si da la frigider peste noapte.

A doua zi scoti praji pe un platou si portionezi.

 

Pofta buna!

DSC01752

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s