Negresa cu ciocolata si unt de arahide

DSC01504

5 ani de blog!❤

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

400 g unt

1 cana zahar

3 oua

1 lingura esenta vanilie

2/3 cani cacao

1 cana faina

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita praf de copt

200 g ciocolata lapte cu arahide

 

Pentru primul strat:

150 g ciocolata cu lapte

5 linguri pline unt de arahide

 

Pentru stratul 2:

200 g ciocolata amara

150 ml frisca lichida

1 lingura miere energizant

 

Preparare:

 

Topeste untul si ciocolata la bain-marie, pentru blatul de negresa. Omogenizeaza mereu cu o spatula pentru ca ciocolata sa fie bine topita. Transfera intr-un bol mare aceasta compozitie, adauga cana de zahar, esenta de vanilie si praful de sare si cu un tel de mana bate 2-3 minute compozitia. Lasa la racorit.

Adauga apoi ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare ou, cacaua, faina si praful de copt.

Tapeteaza o tava rotunda de 24 cm diametru cu hartie de copt, doar fundul, unge-o cu putin ulei, toarna aluatul si coace la foc potrivit pana la proba cu scobitoarea. Cca 200 de grade Celsius.

Scoate blatul si lasa-l complet la racit. Razuie-i usor partea de jos, indeparteaza capacul de sus pentru ca blatul sa fie drept – capacul se va manca pe loc ca tare-i bun. Pune o punga in tava in care ai copt blatul, pune blatul si deasupra torni primul strat pe care l-ai facut la bain-marie. Pune ciocolata de lapte si untul de arahide la topit la baie de abur, omogenizeaza cu o spatula. Lasa putin la racorit si toarna aceasta compozitie peste blat, niveleaza, da la frigider pana se intareste.

Pentru al doilea strat tot pe bain-marie pune ciocolata, frisca si mierea. Omogenizeaza, lasa 1 minut la racorit si toarna peste primul strat. Da la frigi pana se intareste.

Scoate tortul din forma, pune-l pe platou si pastreaza la temperatura camerei, la frigider blatul se intareste prea tare. Eventual, daca e vara il pastrezi la frigi, dar scoti praji cu 30 de minute inainte de servire.

 

Pofta buna!

DSC01507

2 responses to “Negresa cu ciocolata si unt de arahide

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s