Legume cu sos remulad

DSC01284

Reteta preluata din Carticica Practica. Merge intr-o zi de luni, ceva mai lejer.

 

Ingrediente:

 

4 morcovi

2 radacini de patrunjel

2 fire de praz

1 telina mica

4-5 buchetele de broccoli si conopida

200 g fasole verde congelata

sare

 

Pentru sos:

4 oua

100 ml ulei de floarea soarelui

2 linguri mustar

zeama de lamaie

200 g castraveti in otet

tarhon murat in otet

1 legatura patrunjel verde

sare

piper proaspat macinat

 

Preparare:

 

Curata legumele proaspete, morcovii si patrunjelul le tai rondele, telina cubulete, prazul rondele mai grosute. Pune apa cu sare la fiert in apa cu sare. Cand sunt patrunse, dar nu terci le strecori si le dai cu un jet de apa rece. Adauga-le in bol.

Legumele congelate, broccoli, conopida si fasole verde le fierbi rapid in apa clocotita cu sare, le tii sub jet de apa rece, le scurgi bine si le pui peste celelalte legume.

3 oua le fierbi, apoi le lasi bine la racit. Dintr-un galbenus crud si unul fiert faci maioneza impreuna cu mustar si ulei. Adaugi sare si piper dupa gust. Tarhon tocat marunt, castravetii tocati si ei cubulete mici, putina zeama de lamaie, patrunjelul verde tocat si ouale fierte tocate si ele.

Servesti legumele fierte cu acest sos alaturi. Poate fi o garnitura ideala pentru gratar.

 

Pofta buna!

DSC01289

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s