Cheesecake cu dovleac

DSC01159

De duminica❤

 

Ingrediente:

 

Pentru aluat:
180 ml ulei de floarea soarelui
200 g zahar brun
2 oua
1 lingurita esenta vanilie
318 g piure dovleac
125 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
¼ lingurita sare
1 lingurita scortisoara
½ lingurita nucsoara
½ lingurita ghimbir
¼ lingurita cuisoare

 

Pentru crema de branza:

 
500 g branza de casa, grasa, cremoasa
150 g zahar
100 g iaurt gras
1 lingurita esenta vanilie
3 oua
2 linguri faina

 

Preparare:

 
Se cumpara un dovleac placintar portocaliu. Se taie in 2, se curata de samburi si de coaja.

Se taie cuburi mari si se pune intr-o oala incapatoare impreuna cu apa rece cat sa-l acopere cam 3/4. Se pune capacul si se lasa la fiert la foc mediu inspre mic. Daca e proaspat dovleacul fierbe foarte bine si repede. Se strecoara, apoi se baga blenderul de mana si se face un piure. Acesta se pune intr-o sita mare si se lasa peste noapte ca sa i se scurga excesul de zeama. Apoi se foloseste.

Intr-un bol amesteca uleiul cu zaharul, mixeaza 3 minute. Adauga mirodeniile si ouale pe rand, omogenizand mereu. Adauga esenta de vanilie, dovleacul, sarea, bicarbonatul si faina. Mixeaza foarte bine, dar nu prea mult timp, 1 minut este suficient.

Intr-un alt bol amesteca branza cu zaharul. Baga mixerul si omogenizeaza bine. Adauga esenta de vanilie, iaurtul, apoi faina si la final ouale.

Ia o tava cu diametrul de 26 cm, tapeteaza cu hartie de copt. Toarna ½ din cantitatea de aluat. Cu o lingura pui din loc in loc crema de branza. Apoi iei o alta lingura si pui din loc in loc restul de aluat, iar la final pui branza, tot cu lingura.
Incingi cuptorul la 200 de grade si coci cca 65-75 minute pana se aureste deasupra si compozitia este ferma. Daca simti ca se arde prea tare deasupra, pune o folie aluminiu.
Stinge cuptorul, lasa prajitura sa se racoreasca inauntru. Va da inapoi si va mai scadea din volum.
Las-o peste noapte la rece, a doua zi portionezi.

 

Pofta buna!

DSC01171

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s