Supa crema de cartofi cu ciuperci

DSC01183

Ca de vineri. Ceva mai lejer.

 

Ingrediente:

4 linguri ulei de masline
1 ceapa maro mare
5 catei de usturoi
2 conserve de ciuperci taiate, champignons
1 kg cartofi
1 l lapte
Sare
Piper
250 g telina

Preparare:

Pune 2 linguri ulei de masline intr-o oala, lasa la incins putin si adauga 3 catei de usturoi tocati marunt. Caleste 30 de secunde. Adauga ciupercile spalate, scurse bine si lasa-le sa se patrunda impreuna cu uleiul si usturoiul. Amesteca din cand in cand, pune capacul deoarece sare ulei. Cam 5 minute de “calit” ajunge. Scoate-le intr-un bol si pune-le deoparte.
Adauga 2 linguri de ulei masline in oala si ceapa tocata marunt. Caleste 1-2 minute.

Adauga si usturoiul tocat marunt si caleste inca 30 de secunde. Adauga cartofii si telina curatati, spalati si taiati cubulete. Pune apa cat sa acopere legumele si putina sare. Pune capacul si lasa la fiert pana se patrund legumele. In momentul in care sunt gata, scurge din apa daca e prea multa, blenduieste bine cu un mixer vertical, adauga laptele fierbinte, sare, piper si ciupercile si mai da un clocot.
Serveste cu paine prajita.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s