Melcisori cu dovleac si crema de branza

DSC01231

Pufosi, aromati, numai buni 🙂

 

Ingrediente:

 

Pentru aluat:

 

cca 800 g faina buna, alba, eu am folosit ungureasca

1/4 cana zahar alb

2 linguri cu mirodenii – scortisoara, cuisoare, ghimbir, ienibahar, anason si nucsoara

1 plic drojdie uscata

1 lingurita sare rasa

200 g unt topit

1/2 cana lapte gras

1 ou

5 linguri pline piure dovleac

 

Pentru umplutura:

 

100 g unt

1 cana zahar brun

2 lingurite scortisoara

5 linguri pline piure dovleac

1 fiola esenta vanilie

 

Pentru glazura:

 

500 g branza de vaca, de casa, cremoasa

5 linguri de iaurt gras/smantana

1 fiola esenta vanilie

zahar pudra dupa gust

 

Preparare:

 

Intr-un vas incapator amesteca 1/2 din cantitatea de faina, zaharul, sarea si mirodeniile. Baga mana si omogenizeaza frumos.

Intr-un bol mic pune drojdia, 1 lingurita zahar si 100 ml apa calduta. Omogenzeaza, lasa la crescut 10-15 minute.

Untul pune-l la topit, lasa-l putin la racorit. INcalzeste laptele.

Revino acum la vasul cu faina. In centru pune drojdia, oul, untul topit, piureul de dovleac si putin lapte. Incepe sa amesteci cu mana. Mai adauga faina lapte, faina. Aluatul trebuie sa fie usor lipicios si umed. FRamanti cca 7-10 minute de mana. Pui aluatul inapoi in vas, pui un prosp deasupra, lasi 2 1/2 ore la crescut.

Intre timp amesteci piureul de dovleac cu zaharul brun, vanilia si scortisoara. Untul il tii la temperatura camerei ca sa fie moale. Intr-un bol mixezi branza cu zaharul pudra, smantana, esenta de vanilie pana obtii o crema.

Dupa ce aluatul a crescut, apasa-l ca sa se „dezumfle”, rastoarna-l pe masa de lucru. Nu-l framanta. Intinde o foaie de silicon pe masa, unge-o cu ulei, pune aluatul format sul pe foaia de silicon si intinde cu sucitorul un dreptunghi de grosime potrivita. Unge aluatul cu untul la temperatura camerei, apoi cu piureul de dovleac. Lasa 5 cm liberi pe o lungime a dreptunghiului.

Ruleaza aluatul pe cealalta lungime, strange dar nu foarte tare. Pont ca sa tai melcii perfect. Ia o ata dentara sau ata simpla si taie melcisorii ca si cum ai taia mamaliga.

Aseaza-i intr-o tava mare de aragaz – eu am mai folosit si o tava rotunda si am facut si o coronita – tapetata cu hartie de copt, la distanta. Lasa 1 ora la crescut in tava.

Incinge cuptorul la 180-200 de grade si coace melcii cca 20 de minute, nu mai mult de 25 ca se ard.

Scoate-i si unge-i fierbinti cu crema de branza.

Pofta buna!

DSC01213

DSC01216

DSC01248

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s