Chowder cu fasole si carnati

DSC01026

De sambata🙂

Ingrediente:

 

2 linguri ulei de floarea soarelui

5 cabanosi sau orice fel de carnati

2 cepe medii

3 catei de usturoi

sare

piper

fulgi de chilli

1 cana porumb de la conserva

2-3 cani fasole alba fiarta

4 cani de cartofi taiati cubulete

cimbru uscat

1,800 ml pa

500 ml lapte

1 cana branza cheddar ras

2 linguri faina

100 g spanac congelat tocat marunt

 

Preparare:

 

Intr-o oala mare pune cele 2 linguri de ulei la incins. Adauga cabanosul taiat rondele si lasa-l la prajit pana se rumeneste frumos. Pune capacul ca stropeste. Amesteca din cand in cand. Scoate cabanosiul deoparte, lasa in oala doar 2 linguri de grasime

Taie ceapa marunt si caleste-o 1-2 minute in grasime. Adauga si usturoiul si caleste 30 de secunde amestecand din cand in cand. Adauga faina si caleste-o cca 1 minut. In acest punct adugi pe rand apa fierbinte, amestecand dupa fiecare 250 ml si lasand sa se ingroase compozitia. Abia apoi se adauga si restul de apa. Asa nu se fac cocoloase.

Adauga acum fasolea, porumbul, carnatii, cartofii, putina sare si piper si lasa la fiert. Cand legumele sunt fierte arunca putin din zeama, adauga apoi laptele fierbinte si da un clocot. Vezi de sare si piper, adauga cimbru, spanacul si fulgii de chilli dupa gust, branza cheddar si stinge focul. Amesteca bine pana se desface spanacul si se topeste branza. Pune capacul si lasa in reapaus.

Serveste cu pofta.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s