Supa crema cu dovleac

DSC00836

Cea mai simpla varianta si cea mai rapida🙂

 

Ingrediente:

 

2 linguri ulei floarea soarelui

1 ceapa mare

2 catei de usturoi

1 lingura chimen seminte

1 lingurita curry

sare

piper

fulgi de chilly

500 ml lapte

dovleac placintar cam 2 kg de dovleac fara coaja si seminte

 

Preparare:

 

Taie ceapa si usturoiul marunt. Caleste ceapa la foc mic pentru 1-2 minute. Adauga si usturoiul si semintele de chimen si mai caleste 30 de secunde, 1 minut. Amesteca din cand in cand.

Adauga dovleacul taiat cubulete si acopera-l cu apa. Pune totul la fiert. Cand s-a inmuiat dovleacul mai arunca din apa, daca e prea multa si apoi blenduieste bine. Trece supa prin sita ca sa elimini semintele de chimen.

Adauga sare, piper, curry si laptele fierbinte. Mai da un clocot, adauga si putin chilli si gata. Stinge focul, pune capacul, lasa 30 de minute in reapaus.

Serveste cu paine prajita si iaurt gras.

 

Pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s