Chowder cu cartofi si lapte

DSC00495

Este o supa groasa, consistenta, numai buna pe gerurile astea🙂

 

Ingrediente:

 

5 felii de bacon – eu am avut sunca si salam, is bune si astea

2 linguri ( L ) ulei de floarea soarelui

1 ceapa alba

1/4 cana faina

4 cani lapte

la nevoie inca 2 cani apa

750 g cartofi – 1 kg cartofi rosii, curatati

1 cana branza rasa, cascaval sau, de preferat, cheddar

sare

piper

1 cubulet de legume, de preferat din acela de la naturisti

 

Preparare:

 

Se pune uleiul in oala, se lasa la foc mic la incins, se taie cubulete baconul, sunca sau salamul si se pune la prajit. Amesteca mereu, pune capacul sa nu stropeasca si lasa la calit pana in momentul in care carnea devine crocanta. Scoate canea, da-o deoparte, pastreaza grasimea.

In aceasta grasime caleste 3 minute ceapa, amestecand. Pune faina si amesteca bine-bine, lasa 1 minut la calit.

Stinge cu lapte, mai intai o cana, amesteca pana absoarbe faina ingredientele lichide, mai pune o cana si tot asa pana le pui pe toate cele 4. Laptele sa fie caldut sau fierbinte.

Cartofii curatati si taiati cubulete mici ii pui in lapte la fiert. Adu supa in punctul de fierbere, da la foc mic, pune carnea prajta si capacul si fierbe vreo 15 minute pana cartofii sunt patrunsi.

Daca mai este nevoie mai pune apa ca sa subtiezi compozitia, putina sare si pipersi cubuletul de legume. Stinge focul, adauga cascavalul si amesteca ca sa se topeasca.

Serveste cu lipii naan cu usturoi.

 

Pofta buna!

DSC00505

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s