Minestrone cu rosii si naut

DSC00434

De sambata🙂

 

Ingrediente:

 

2 linguri ulei masline

1 ceapa rosie medie

1/4 radacina de telina mica

3 morcovi potriviti

2 catei de usturoi

2 L pasta de rosii

2 borcane cu rosii intregi

4 cani de apa

1 cana paste melcisori mici

3 cani naut fiert

1 lingurita oregano uscat

sare

piper

cascaval sau parmezan ras

spanac congelat, bulgarasi gata tocati, jumatate de puna

 

Preparare:

 

Intr-o oala de dimensiuni mai mari pune uleiul de masline la incalzit. Adauga ceapa tocata marunt, telina si morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Caleste pentru 5 minute amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.

Adauga usturoiul tocat marunt si lasa la calit 30 de secunde. Acum poti sa adaugi pasta de tomate, apa, rosiile din borcan curatate de pielita si taiate cubulete plus zeama in care au stat si oregano uscat. Pune capacul si lasa la fiert 20 de minute la foc potrivit.

Adauga nautul si pastele si lasa la fiert inca 10 minute. Adauga sare si piper dupa gust si spanacul. Stinge focul. Amesteca pana cand se desfac bulgarasii de spanac in minestrone si lasa 15 minute cu capacul pus la „odihna”.

La servire rade deasupra parmezan sau cascaval si serveste cu paine prajita.

 

Pofta buna!

DSC00408

2 responses to “Minestrone cu rosii si naut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s