Focaccia rustica

DSC00363

Sa continuam cu pizza🙂

 

Ingrediente:

 

650 g faina alba

80 ml ulei masline

1 lingurita zahar

1 1/2 lingurita sare

25 g drojdie proaspata

400 ml apa calduta

5 cartofi potriviti

cascaval

sunca

rozmarin uscat

 

Preparare:

 

Dizolva drojdia cu apa calduta si zaharul. Lasa la crescut 10-15 minute.

Intr-un vas incapator pune jumatate din cantitatea de faina si sarea. Amesteca bine. In centru pune compozitia lichida si uleiul de masline. Omogenizeaza cu o lingura de lemn. Adauga si restul de faina.Cu lingura omogenizeaza bine. Aluatul va fi lipicios, nu se framanta, se bate cu lingura vreo 5 minute, apoi se acopera cu un servet, se da la loc caldut si se lasa 1 ora la crescut.

Intre timp fierbe cartofii in coaja, lasa-i la racit, curata coaja si taie-i rondele. Sunca si cascavalul taie-le cubulete.

Tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt. Dupa ce aluatul a crescut il rastorni pe masa de lucru presarata cu putina faina, presari si deasupra putina faina apoi muti aluatul in tava si cu mainile incepi sa il intinzi in toata tava.

Stropeste cu ulei de masline, pune cartofii din loc in loc, presara sunca, cascaval si rozmarin. Lasa 10 minute la loc caldut la crescut.

Da tava la cuptorul preincalzit la 180-200 de grade pentru 30 minute.

Se mananca cu pofta, calda sau rece.

 

Pofta buna!

DSC00366

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s