Blat de morcovi

DSC00157

Pentru torturi, prajituri sau poti folosi reteta si pe post de chec🙂

 

Ingrediente:

 

1 1/2 cana ulei

1 cana zahar alb

1 cana zahar brun

6 oua

1 L esenta vanilie

3 1/4 cana faina

2 l sare

2 l bicarbonat

1 l praf copt

1 l scortisoara

1 l nucsoara

1/2 l cuisoare

500 g morcov ras

 

Preparare:

 

Cu un tel de mana omogenizeaza uleiul si zaharul, bate 1 minut pana se mai topeste din zahar. Adauga ouale rand pe rand, incorporezi cate unul bine bine apoi adaugi al doilea. Acum este momentul sa pui esenta de vanilie, omogenizeaza.

Intr-un bol separat amesteca faina, sarea, mirodeniile, bicarbonatul si praful de copt.

Toarna ingredientele uscate peste cele lichide si omogenizeaza bine. La final adaugi morcovii rasi pe razatoarea mica. Omogenizeaza cu o spatula.

Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste 3 tavi, imparte aluatul in aceste tavi si coace pana la proba cu scobitoarea, cca 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

One response to “Blat de morcovi

  1. Pingback: Tort „Bambie” pentru Anda | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s