Prajitura cu nuca si gem de capsuni

DSC00220

Merita incercata.

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

500 g faina
1 praf de sare
1 plic praf de copt
150 g zahar
150 ml lapte
3 galbenusuri
200 g unt/margarina

Plus:

1 borcan 400 g gem de capsuni de casa

200 g nuca macinata

100 g zahar tos

 

Preparare:

 

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt, sarea si zaharul. Untul la temperatura camerei se taie bucatele si se omogenizeaza cu faina. Adaugi ouale si laptele si framanti un aluat neelastic, usor lipicios.

Ungi o foaie de silicon cu ulei, intinzi 3/4 din aluat cu sucitorul. O tava de 25 X 35 o tapetezi cu hartie de copt peste care pui foaia de aluat. Faci gauri cu furculita pe toata suprafata.

Intinzi peste toata foaia gemul de capsuni cu o spatula de silicon. Deasupra presari nuca macinata amestecata cu zaharul. Tasezi bine. Peste aceasta compozitie faci un  grilaj aluatul ramas.

Ungi bine cu albusurile batute cu furculita, dai la cuptorul preincalzit si coci cca 30 de minute, pana se rumeste aluatul de deasupra.

Lasi la racit si apoi portionezi.

 

Pofta buna!

 

DSC00225

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s