Clatite aperitiv

DSC00131

Bine ai venit, 2016!

 

Ingrediente:

 

Pentru clatite:

 

2 l lapte

cca 750 g faina alba

sare

5 oua

ulei

 

Pentru umplutura:

 

500 g branza dulce de vaci

250 g smantana groasa

sare

piper

marar verde sau uscat

masline

castraveti murati

gogosari murati

 

Preparare:

 

Se face in prima faza compozitia de clatite. Intr-un bol mare adaugi faina, in centru pui ouale, 1 lingurita de sare si bagi mixerul. Adaugi treptat lapte, faina, pana termini faina si laptele. La final nu mai merge sa omogenizezi cu mixerul ca e prea lichida compozitia. Bagi un tel. Gusti compozitia, mai pui sare dupa gust si ulei si lasi la frigider 1 ora.

Intre timp faci compozitia. Amesteci branza cu smantana, cu sare, piper si marar dupa gust, masline, gogosari si castraveti murati taiati cat mai marunt. Omogenizezi bine.

Incingi o tava de teflon bine, pui si ulei, stergi apoi tigaia cu un servetel si incepi sa prajesti clatitele, mai groase. Din cand in and mai stergi tigaia cu servetelul uns cu ulei.

Le lasi la racit, le umpli, le rulezi si servesti.

 

Pofta buna!

DSC00129

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s