Turta dulce cu miere

DSC00043

Il asteptam pe Mosul!🙂

Ingrediente:

 

250 g miere

125 g unt

25 g zahar

500 g faina

un praf de sare

1 ou

1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

1 lingurita scortisoara

1 lingurita nucsoara

1/2 lingurita ghimbir

1/2 lingurita cuisoare

1/2 lingurita ienibahar

1/2 lingurita anason

 

Preparare:

 

Mierea, zaharul si untul pune-le pe foc. Ingredientele trebuie sa se omogenizeze. Fierbe pana cand zaharul se topeste, iar compozitia se leaga, vreo 5 minute, nu trebuie mai mult. Lasa la racorit.

Intr-un vas adanc pune jumatate din cantitatea de faina, bicarbonatul, un praf de sare si mirodeniile. Amesteca-le.  In centru pune compozitia lichida de miere, calduta. Amesteca bine. Adauga si oul si  restul de faina si framanta un aluat  usor lipcios, mai moale. Lasa in vas o ora la frigider. Se va intari.

Scoate compozitia din frider, rupe bucatele mici din ea si framanta pana cand devine numai buna de intins. Intinde aluatul pe o foaie de silicon unsa cu ulei, mai subtire sau mai groasa, dupa preferinta, decupeaza diverse forme si coace 10-15 minute la 180 de grade sau pana cand fundul turtei incepe sa prinda o nuanta aramie.

Lasa-le la racit apoi decoreaza-le dupa preferinta.

 

Pofta buna!

DSC00037

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s