Pilaf cu ciuperci

DSC09779

 

Daca ai un orez si-un vin alb bun va iesi un minunat risotto. Altfel, ai doar un pilaf🙂

Ingrediente:

 

3 linguri ulei de masline

2-3 catei de usturoi

1 ceapa alba medie

1 crenguta de cimbru uscat

1 cana orez

1 conserva ciuperci champigon

sare

piper

putina vegeta naturala

1 mana de parmezan ras

1 l apa

praf de chilli dupa gust

1-2 linguri zeama lamaie

patrunjel uscat

1 lingura unt

 

Preparare:

 

Pune uleiul la incins. Adauga ciupercile scurse bine de apa si lasa-le la calit 2-3 minute. Toaca cateii de usturoi marunt maruntel si pune-i peste ciuperci la calit impreuna cu crenguta de cimbru, putin praf de chilli si  1-2 linguri zeama de lamaie. Pune un praf de sare. Mai lasa la calit pana cand ciupercile au lasat zeama, sunt patrunse bine si au un gust placut. Scoate-le pe o farfurie si pune-le deoparte.

Toaca ceapa marunt si caleste-o in zeama lasata de ciuperci. Daca mai este nevoie mai pune inca 1-2 linguri ulei de masline. Cand devin sticloase adauga la calit si orezul si caleste-l cateva minute pana incepe sa devina si el mai sticlos.

In acest punct incepi sa adaugi apa, cate un polonic o data, lasi apa sa se absoarba, mai adaugi un polonic si tot asa pana la final. Spre final adaugi si cupercile, mai pui sare, piper si vegeta natural dupa gust. Nu uita sa scoti crenguta de cimbru si samburii de lamaie ca-s foarte amari.

Cand orezul este facut, dar nu complet, stingi focul, adaugi parmezanul, patrunjelul si o lingura de unt, pui capacul si lasi 5 minute la odihnit. Servesti.

 

Pofta buna!

DSC09774

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s