Rasturnata cu mere

DSC09753

Sa-ncepem saptamana bine!

Ingrediente:

 

200 g zahar

10 mere marime medie

1 lingurita scortisoara

5 oua

5 linguri zahar

5 linguri faina

 

Preparare:

 

Caramelizeaza bine cele 200 g zahar si tapeteaza peretii aceleiasi oale cu acest caramel. Intre timp curata merele de coaja, scoate cotorul si taie-le felii. Pune feliile in tava, presara scortisoara  si da la cuptor pentru cca 30 de minute la foc potrivit – 180-200 grade.

Cand merele sunt patrunse, dar mai este zeama in oala – eu am ratat partea asta🙂 – toarna deasupra pandispanul si mai lasa la cuptor pana la proba cu scobitoarea.

Pentru pandispan spumeaza albusurile reci cu un praf de sare, cand is tari adauga pe rand zaharul si spumeaza in continuare. Adauga cate un galbenus, apoi lingurile pline cu faina, incorporeaza bine. Eu iarasi am ratat, am pus prea putina faina si mi s-a mai strans pandispanul dupa racire🙂

Lasa putin prajitura la racit apoi rastoarn-o pe un platou.

 

Pofta buna!

DSC09755

DSC09765

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s