Brownie cu dulce de leche

DSC09749

Cu mijloc moale si ciocolatos, negresa cu caramel este delicioasa!

Ingrediente:

 

1 kg dulce de leche

2 ciocolati lapte Schogetten

1 ciocolata amara Schogetten

2-3 linguri pline de cacao amara

1 cana 1/2 faina alba 000

un praf de sare

200 g unt

5 oua

1 cana zahar

 

Preparare:

 

Faci dulce de leche de cu seara, nu-l fierbi foarte tare, il lasi mai lichid, mai gros si cremos, dar sa nu curga ca apa.

Pune ciocolata si untul pe baie de abur la topit, amesteci bine ca sa fie compozitia omogena si lasi 5-10 minute la racorit.

Spumezi ouale cu un praf de sare si zaharul pana-si tripleaza volumul si se albesc bine. Adagui dulce de leche-ul in ouale spumate, omogenizezi cu mixerul bine. Torni si ciocolata topita in ploaie omogenizand mereu. La final adaugi cacaua si faina si mixezi bine, la viteza mica. Bagi spatula de silicon sa te asiguri ca e toata compozitia aerata si omogena.

Tapetezi o tava de 25 X 35 cm cu hartie de copt, torni aluatul si coci in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana la proba cu scobitoarea. Prajitura este gata cand deasupra  face o crusta, scobitoarea iasa putin „murdara” la proba, dar asa trebuie sa fie, mijlocul este moale la negresa asta.

Lasa prajitura la racit complet si apoi portioneaza, cel mai bine peste noapte.

 

Pofta buna!

DSC09745

DSC09726

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s