Sarmale

DSC09711

Pentru pofticiosi!

Ingrediente:

 

varza murata cu foi subtiri si moi

1 kg carne – 500 g porc mai grasa + 500 g vita

1 conserva de rosii decojite

1/2 cana orez cu bob rotund

2 cepe medii

2-3 morcovi

sare

piper

1 legatura de marar verde

2 legaturi de patrunjel verde

ulei

 

Preparare:

 

Caleste ceapa tocata marunt in uleiul incins, adauga si orezul si caleste-l cateva minute amestecand continuu. Adauga in compozitie si morcovul dat pe razatoarea mare si conserva de rosii decojite si taiate cubulete. Caleste vreo 2 -3 minute, ia oala de pe foc, lasa la racorit si apoi amesteca-o cu carnea. Pune sare si piper dupa gust si patrunjelul si mararul taiat fin. Omogenzeaza totul bine.

Pregateste frunzele de varza, umple sarmale mai mici sau mai mari dupa gust. Ia o oala mare, pune pe fundul ei varza tocata, aseaza sarmalele una langa alta, cand ai terminat cu asezatul sarmalelor acopera-le cu frunze de varza.

Adauga apa fierbinte peste sarmale, daca varza murata a lasat zeama adaug-o si pe ea la fiert, pune oala pe foc mic, pune deasupra un capac, doar pe jumatatea gurii, si fierbe pana cand carnea, orezul si varza sunt fierte bine.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s