Turta dulce glazurata

DSC09696

La multi ani sarbatoritilor zilei!

Ingrediente:

Pentru turta dulce:

1 kg faina alba 000
500 g zahar
5 oua
1 lingurita bicarbonat
2 lingurite scortisoara
lingurita nucsoara
1 lingurita ghimbir
1/2 lingurita cuisoare
1/2 lingurita ienibahar
1 lingurita rasa sare
3 linguri miere
200 g unt la temperatura camerei

Pentru glzaura rosie:

1 galbenus
2 linguri lapte
colorant gel si pudra rosu

Pentru royal icing:

1 albus
zahar pudra
zeama de lamaie

Preparare:

Pune 500 g faina alba intr-un bol adanc, sarea si zaharul, mirodeniile, bicarbonatul si untul pe care il freci in palme ca pentru aluatul fraged. Adaugi la mijloc ouale, mierea si incepi sa omogenizezi cu mana, mai adaugi faina si te opresti pana rezulta un aluat compact, nelipicios, neelastic. Mie nu mi-a incaput exact 1 kg, cred ca vreo 850 g.

Pentru glazura rosie bati ca pentru omleta galbenusul cu laptele si colorantul.

Scoti folia de silicon, ungi cu ulei si folia si sucitorul de lemn si intinzi aluatul nu foarte gros. Decupezi tot felul de forme, le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungi cu glazura rosie si le coci pana incep sa devina aurii pe fund.

Le lasi la racit complet.

Pentru royal icing spumezi cu mixerul albsul rece cu zahar pudra si zeama de lamie pana cand capata consistenta dorita pentru a puta decora turele.

Umple un pos cu dui rotund, mic, cu royal icing si decoreaza turtele dupa imaginatie.

Pofta buna!

DSC09675

DSC09677

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s