Supa crema de conopida cu usturoi copt

DSC08817

Pofta buna!

 

Ingrediente:

 

3 linguri ulei de masline

1 ceapa

1 tulpina telina verde

1 conopida de marime medie

apa

sare

piper

1 capatana de usturoi

500 ml lapte gras de casa

 

Preparare:

 

Inveleste usturoiul in staniol si da-l la cuptor sa se coaca cca 30 de minute. Probeaza-l pana s-a inmuiat. Il scoti din folie, scoti miezul moale si-l pui intr-un bol si-l pisezi bine. Da deoparte vasul.

Pune uleiul la incins, adauga ceapa tocata marunt si telina taiata rondele si caleste-o 5 minute. Adauga conopida desfacuta in buchetele, apa si putina sare si lasa la fiert pana s-au patruns legumele.

Adauga usturoiul pisat, blenduieste bine cu un blender de mana, pune laptele fiert si fierbinte, adauga oala pe foc ca sa mai dea un clocot, pune sare si piper dupa gust si gata.

Serveste cu paie prajita sau crutoane cu ulei de masline.

 

Pofta buna!

DSC08818

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s