Carrot cake cu ananas, stafide si nuci

DSC09374

Este aromat si numai bun pe o asa vreme.

 

 

Ingrediente:

1 1/2 cana faina alba 000

1 cana zahar

1/2 cana stafide, aurii daca ai

1/2 cana nuci macinate

1 lingurita bicarbonat

1 lingurita praf de copt

1 lingurita scortisoara

1 lingurita nucsoara

1/2 lingurita ghimbir

1/2 lingurita cuisoare

1 lingurita rasa sare

1 cana de 300 ml plina cu morcovi rasi

350 g ananas din compot scurs de zeama si facut terci

2 oua batute lejer

1/2 cana ulei

1 lingurita esenta vanilie

 

Preparare:

 

Intr-un vas incapator se amesteca faina cu zaharul, praful de sare, bicarbonatul si praful de copt, mirodeniile, stafidele si nucile.

Intr-un alt vas adaugi ouale batute lejer, esenta de vanilie, morcovii, ananasul si uleiul si omogenizezi bine.

Adaugi ingredientele lichide peste cele uscate si cu un tel omogenizezi foarte bine.

Tapetezi o tava de 28 cm diametru cu hartie de copt, doar fundul, ungi cu ulei, torni aluatul si coci in prima faza la foc potrivit, apoi la foc mic pana la proba cu scobitoarea. Iti ia mai mult pana se face, cca o ora.

Lasi la racit complet peste noapte.

A doua zi decorezi cu mousse de mascarpone si bilute argintii.

 

Pofta buna!

DSC09376

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s