Sweet potato cornbread

DSC08842

O prajitura cu malai cu arome de toamna.

 

Ingrediente:

2 cani malai

3 linguri faina alba 000

1 lingurita sare

1 cana zahar

1 lingurita scortisoara

1 lingurita nucsoara

1 lingurita ghimbir

1/2 lingurita cuisoare

5 oua

200 g unt topit

3 linguri de crema de branza dulce

50 ml frisca lichida

200 ml lapte dulce

2 cani de cartofi dulci fierti fara coaja si pisati cu furculita

 

Plus:

ganache ciocolata pentru decor

 

Preparare:

 

Intr-un vas mare amesteca faina de malai cu faina alba, sarea, zaharul si mirodeniile.

Topeste untul si lasa-l la racorit.

Intr-un alt vas, mai inalt, omogenizeaza ouale cu untul topit, branza, frisca, cartofii dulci si laptele.

Uneste cele doua compozitii, ingredientele uscate cu ingredientele umede. Omogenizeaza cu un tel. Lasa 5 minute in repaus.

Tapeteaza o tava mare de 25 X 35 cm cu hartie de copt, toarna aluatul si coace la 200 de grade pana la proba cu scobitoarea.

Lasa la racit complet, portioneaza si orneaza cu ciocolata.

 

Pofta buna!

DSC08829

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s