Cornulete cu portocale, ghimbir si fructe confiate

Sa continuam…🙂

Ingrediente:

1 cana unt moale – cca 200-250 g
½ cana zahar granulat
½ cana zahar brun
Coaja si zeama de la o portocala
1 lingura ghimbir macinat
½ lingurita esenta vanilie
½ lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1 ou
200 g fructe confiate
2 ½ cana faina
Zahar pudra

Preparare:

Untul la temperatura camerei se spumeaza bine cu cele 2 tipuri de zahar si praful de sare pana obtii o crema pufoasa. Adauga esenta de vanilie, ghimbirul, coaja si sucul de portocale. Omogenizeaza bine. Incorporeaza si oul.

Adauga fructele confiate si faina plus praful de copt. Omogenizeaza bine cu mixerul apoi cu mana pana obtii un aluat omogen, neelastic.

Fa bilute, ruleaza si da forma de cornulete.

O tava de aragaz tapeteaza-o cu hartie de copt, pune cornuletele si coace cca 10-15 minute pana devin aurii pe fund. Cuptorul trebuie sa fie la 200 de grade.
Pudreaza-le cat sunt calde apoi lasa-le la racit.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s