Lemon Crinkle Cookies

Varianta mai light a deja celebrelor chocolate crinkle cookies.

Ingrediente:

2,5 cani faina
250 g unt moale
2 lingurite praf de copt
½ lingurita sare
1 cana zahar tos
Coaja si zeama de la 1 lamaie
1 ou
1 galbenus
1 fiola esenta lamaie
Putin colorant alimentar gel, galben
Zahar pudra

Preparare:

Amesteca faina cu praful de copt si sarea.

Untul la temperatura camerei spumeaza-l fin cu zaharul si coaja de lamaie. Dupa ce ai obtinut o crema pufoasa adauga galbenusul si incorporeaza-l. Adauga si oul intreg, omogenizeaza.

Acum poti adauga zeama de lamaie, esenta de lamaie si colorantul galben.

Amesteca ingredientele uscate cu cele lichide si omogenizeaza un aluat suficient de tare incat sa faci bilute mai moi pe care sa le tavalesti prin zahar pudra.

O tava de aragaz tapeteaza-o cu hartie de copt, pune bilutele si coace cca 10 minute pana incep sa se aureasca pe fund si sa crape la suprafata. Cuptorul trebuie sa fie la 200 de grade.

Scoate-le pe un gratar la racit, apoi pastreaza-le in cutii inchise, de tabla. Iti ies cam 50 de bucati.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s