Ciorba de vita

Cea mai buna varianta de pana acum!

Ingrediente:

1 kg rasol de vita
1-2 morcovi potriviti
1/2 radacina de telina mica
4 cartofi mari
1/4 varza medie
200 g pastai de fasole galbena congelata
sare
piper
tarhon pastrat in otet
putin cimbru uscat
1 lingura mare de pasta de tomate
2 cepe albe mari
1 ardei rosu

Preparare:

Se alege rasol deoarece tocmai osul da cel mai bun gust ciorbei de vita. Speli bine carnea si o pui la fiert in apa rece, la foc mic. Spumezi pana cand zeama ramane limpede si nu se mai creeaza spuma noua la suprafata. In acest punct si carnea este destul de bine fiarta si o poti da jos de pa os si taia cubulete. Ii dai drumul din nou in ciorba.

Acum adaugi ceapa tocata marunt, ardeiul taiat cubulete, morcovul si telina date pe razatoarea cu ochiuri mari si varza taiata fasii subtiri cu un cutit bun. Pui putina sare. Lasi la fiert.

Cand legumele sunt patrunse 3/4 adaugi sare, piper, tarhon si cimbru dupa gust. Acum adaugi si cartofii si fasolea si pasta de rosii. Mai completezi de fiecare data cu apa, dupa nevoie, mai pui sare dupa cum iti place si lasi sa fiarba la foc mic pana s-au facut cartofi.

Stingi focul, acoperi ciorba si o lasi in repaus. Intr-o ora este perfecta. Serveste-o cu smantana adevarata, de casa si va fi o minunatie!

Atentie. Nu acri ciorba, ciorba de vita nu are nevoie de acreala, ii acoperi tocmai minunatul gust dat de carnea de vita.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s