Dulce de leche pumpkin bread

A fost un experiment, dar unul reusit zic eu. Am pornit de la cu totul alta idee, nu a reusit, nu am renuntat si am transformat-o in acest chec cu caramel, dovleac si nuci.

Ingrediente:

2 1/2 cani de dulce de leche
3 linguri pline de unt bun
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cuisoare
1 cana piure dovleac
1 cana nuci
1 lingura bicarbonat
3 cani de faina
6 oua

Preparare:

Faci in primul rand caramelul. Imediat ce-l iei de pe foc masori 2 cani 1/2 de caramel si le pui intr-un bol inalt, adaugi untul si omogenizezi cu un tel sa se topeasca si sa se incorporeze.

Iti mai ramane cam 1/2 cana de caramel, pe ala il mananci tu ca sigur nu rezisti 🙂

Adaugi in caramelul cu unt mirodeniile, piureul de dovleac si nucile. Lasi peste noapte asa la racit.

A doua zi adaugi ouale pe rand si omogenizezi bine cu telul. Pui si un praf de sare, bicarbonatul si la final faina. Omogenizeaza bine.

Tapeteaza 2 tavi de chec, mai mici, cu hartie de copt, imparte aluatul egal si da la copt. Cuptorul preincalzit. Coci cca o ora, in prima faza foc potrivit, apoi reduci la minim. E gata la proba cu scobitoarea.

Lasi la racorit, apoi portionezi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s