Combinatie tare buna!
Ingrediente:
200 g ciocolata amara
200 g unt
1 cana zahar
3 oua
1 lingurita esenta vanilie
1 cana faina
2 linguri cacao
Pentru „firimiturile” de cocos:
3/4 cana unt
3/4 cana zahar
1 ou
1 lingurita esenta vanilie
2 lingurite esenta rom
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
2 cani faina
1 cana nuca cocos
Preparare:
Untul si ciocolata le pui pe baie de abur la topit. Lasi la racorit.
Spumezi bine ouale cu zaharul si un praf de sare. Adaugi apoi esenta de vanilie, ciocolata topita, cacaua si faina. Omogeizezi bine.
Tapetezi o tava dreptunghiulara de 25 X 35 cm cu hartie de copt. Torni aluatul si nivelezi cu spatula de silicon.
Pentru „firimiturile” de cocos spumezi bine untul la temperatura camerei cu zaharul si praful de sare. Adaugi esentele, cate o lingurita pe rand, spumezi in continuare. Adaugi si oul si spumezi. Adagi bicarbonatul, nuca de cocos si faina, pe rand. La final nu mai merge cu mixerul, bagi mana in aluat si il freci intre palme rezultand astfel „firimiturile”.
Pui toate aceste firimituri deasupra aluatului de ciocolata, uniform.
Coci cca 30 minute la 180-200 de grade sau pana la proba cu scobitoarea. Deasupra nuca de cocos se face aurie. Eu, in general, in prima parte a timpului dau focul potrivit, apoi il las mic.
Lasi praji la racit si portionezi.
Pofta buna!