Un delicios chec cu banane si dovleac 🙂
Ingrediente:
2 banane mari foarte bine coapte
1/2 cana piure de dovleac
1/2 cana ulei de floarea soarelui
1/4 cana lapte
3 oua baute
3/4 cana zahar tos
1/4 cana zahar brun
2 cani faina
1/2 lingurita sare
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cuisoare
1 lingurita bicarbonat
Preparare:
Piseaza bine bananele si amesteca-le bine cu piureul de dovleac. Adauga zaharul si uleiul, rand pe rand, apoi ouale si omogenizeaza bine. Adauga laptele, pune sarea, mirodeniile si bicarbonatul, iar la final faina. Omogenizezi bine cu un mixer/tel.
Intr-o tava de chec, mica, tapetata cu hartie de copt, torni compozitia si coci pana la proba cu scobitoarea, cca o ora, in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade Celsius.
Scoti praji din cuptor, o lasi la racit si apoi o portionezi.
Pofta buna!