Supa crema din mazare galbena uscata

Pofta buna!

Ingrediente:

250 g mazare galbena uscata
3 cartofi
1 ceapa
1 morcov
1 cana radacina de telina
2 linguri de ulei de masline
sare
piper
turmeric
crutoane, sofran si patrunjel verde pentru servit
250 ml lapte

Preparare:

Spala mazarea in 2 ape. Adauga apa cat sa o acopere bine si fierbe 15-20 minute. Schimba apa cu apa proaspata, fierbinte.

In acest punct adaugi ceapa tocata, telina si morcovii si cartofii taiate cubulete si lasa la fiert pana legumele sunt gata. Daca mai este nevoie mai adaugi apa de-a lungul fierberii, insa tine cont ca la final adaugi si 250 ml lapte.

Paseaza legumele cu un blender vertical pana rezulta o crema, adauga sare si piper, laptele cald, uleiul, putin turmeric si blenduiesti bine si mai dai un clocot.

Servesti cu paine prajita sau crutoane, cu sofran si patrunjel verde.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s