Prajitura din albusuri cu stafide si ciocolata


Daca-ti raman albusuri, nu le arunca, fa aceasta delicioasa prajitura si nu vei regreta🙂

De inspiratie miremirc🙂

Ingrediente:

10 albusuri
1 praf de sare
10 linguri de zahar
20 linguri ulei
14 linguri faina
1 plic praf de copt
1 lingura cacao
esenta de vanilie
2 maini de stafide
esenta de rom
100 g ciocolata de lapte

Preparare:

Albusurile cu un praf de sare le spumezi bine-bine, sa fie tari. Adaugi zaharul, pe rand si spumezi pana rezulta o bezea teapana.

Incorporezi uleiul, ca pentru maioneza, apoi faina si praful de copt. Omogenizezi bine.

Imparti aluatul in 2. In prima jumatate adaugi esenta de vanilie si stafidele inmuiate in apa calda cu esenta de rom, stoarse in prealabil.

In compozitia a doua pui cacaua si ciocolata tocata.

Iei o tava de 25 X 35 cm tapetata cu hartie de copt. Torni compozitia alba, apoi cea de ciocolata, nivelezi frumos si coci in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, pentru cca 30-40 de minute sau pana la proba cu scobitoarea.

Lasi la racit si apoi portionezi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s