Bombite „turta dulce”

Energie de dimineata!

Ingrediente:

250 g caju – 2 cani
1 cana curmale fara samburi
1 lingura scortisoara
1 lingurita ghimbir
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cuisoare
1/8 lingurita sare
1-2 linguri apa
nuci macinate sau zahar de cocos pentru tavalirea bilutelor

Preparare:

In primul rand, pui nucile caju intr-o tava tapetata cu hartie de copt la copt in cuptor, la 180 de grade pentru 10-15 minute, pana capata o usoara nuanta aramie. Lasi la racit.

Intr-un blender pui nucile, curmalele fara samburi, sarea si mirodeniile. Mixezi bine. Adaugi apa si mixezi pana rezulta o compozitie omogena, compacta, care s-a strans intr-o singura biluta. Daca mai e nevoie, mai pune apa. Daca sunt prea lipicioase lasa compozitia vreo 30 de minute la frigider.

Formezi bilute pe care le tavalesti prin nuca macinata, zahar de cocos. Le pui pe hartie de copt si le lasi la uscat vreo ora, apoi mananci cu pofta.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s