Bombite cu nuci si cacao

Un dulce sanatos!

Ingrediente:

1/2 cana – 60 g faina de ovaz sau fulgi de ovaz macinati
200 g nuci
200 g curmale
1/4 lingurita sare
40 g cacao
1 lingura esenta vanilie
1-2 linguri apa

Preparare:

In primul rand, pui nucile intr-o tava tapetata cu hartie de copt la copt in cuptor, la 180 de grade pentru 10-15 minute, pana capata o usoara nuanta aramie. Lasi la racit.

Intr-un blender pui faina de ovaz, adaugi nucile, curmalele fara samburi si cacaua. Mixezi bine. Adaugi sarea, vanilia si apa si mixezi pana rezulta o compozitie omogena, compacta, care s-a strans intr-o singura biluta. Nu blendui prea mult pentru a nu lasa nucile prea mult ulei si a deveni astfel compozitia prea lipicioasa.

Formezi bilute pe care le tavalesti prin cacao, prin nuca macinata, zahar de cocos sau le lasi pur si simplu asa.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s